LumiGuide

LumiGuide is een end-to-end fietsstallingsbeheersysteem, dat gebaseerd is op optische detectie van fietsen. Via handige tools en statistieken kan u uw fietsparkings optimaal beheren.

Innovatief optisch detectiesysteem

LumiGuide is een end-to-end fietsstallingsbeheersysteem, dat gebaseerd is op optische detectie van fietsen. Met een set stereoscopische camera’s worden de rekken bekeken. Een computer-algoritme detecteert welke fietsplekken leeg zijn en in welke er een fiets staat. Dit detectieprincipe biedt enorme voordelen ten opzichte van de klassieke detectiemethodes.

  • Onafhankelijk van het type rek. Zelfs rekloze plaatsen zijn traceerbaar.
  • Weinig bekabeling nodig
  • Geen bouwkundige aanpassingen nodig
  • Onderhoudsvrij
  • Contactloos
  • Extra functies zijn integreerbaar, bvb zijn nooduitgangen vrij
  • Camera’s zijn ook bruikbaar voor gewone bewaking

Bij bestaande panden vereist het aanbrengen van camera’s en bekabeling slechts minimale werkzaamheden. Bij een nieuwbouwpand kunnen camera’s en hun aansluiting discreet in het plafond verwerkt worden.

Integrale end-to-end oplossing voor uw fietsparkeerbeleid

De magie van LumiGuide zit in het algoritme dat zelfs in de meest complexe dubbellaags rekken feilloos de gevulde plekken herkent. De gedetecteerde informatie wordt verder verwerkt in een gebruiksvriendelijke beheersuite waarin een schat aan gecumuleerde ervaring zit op het vlak van fietsparkeerbeleid. U heeft via een fraaie gebruikersinterface direct toegang tot handige tools en statistieken die u helpen om uw fietsparkings optimaal te beheren.

Aan het einde van de informatieketen zitten de elegante LumiGuide informatiepanelen voor parkeergeleiding. Panelen geschikt voor indoor en outdoor toepassing informeren de bezoekers over het aantal en de locatie van de vrije parkeerplaatsen

Gebruiksvriendelijke app

Via een fraaie en gebruiksvriendelijke app kan de fietser op de smartphone al de info over de fietsparkings oproepen; hoeveel lege plekken, met eventueel een onderscheid tussen de onderste en bovenste plaatsen in etagerekken. Plekken voor bakfietsen en fietskarren kunnen ook apart getoond worden. Navigatie naar de parking is rechtstreeks toegankelijk vanuit de app.

De informatie over de lege fietsplaatsen is daarnaast ook vrij beschikbaar via een API voor onafhankelijke ontwikkelaars van (mobiele) applicaties, zodat creatievelingen hiermee aan de slag kunnen.

Eén oplossing voor alle stallingsplaatsen en elke locatie

Het detectieprincipe is geheel onafhankelijk van het rek, en er is dan ook geen enkele beperking op het soort fietsenrek. Zelfs rekloze plaatsen worden trefzeker gedetecteerd. De compacte camera’s vragen een minimum aan bekabeling, wat een enorme besparing betekent in vergelijking met individuele sensoren op de rekken zelf.

De bijgaande foto toont een camerabeeld met detectie van stalling met een combinatie van klassieke rekken, fietsnietjes en enkele rekloze plaatsen.

Contact

Zou u graag een prijsindicatie ontvangen, een presentatie meemaken of een demonstratie krijgen?

Contacteer ons voor meer info, een meeting bij u of een bezoek aan een praktijkinstallatie.

Ga naar onze webshop
Contacteer ons