VeloComfort ®

Met de fiets een trap overwinnen via een gewone fietsgoot is geen makkelijke oefening. Het vraagt veel kracht bij het stijgen, en het dalen is een hachelijke onderneming. Met de VeloComfort kan u een bestaande trap of helling eenvoudig toegankelijk maken voor alle fietsgebruikers.

Hellingen zijn geen hindernis meer

Met de fiets een trap overwinnen via een gewone fietsgoot is geen makkelijke oefening. Het vraagt veel kracht bij het stijgen, en het dalen is een hachelijke onderneming. In de praktijk zal een flink deel van de fietsers de helling mijden omdat ze gewoon niet in staat zijn om die veilig te passeren.

Met de VeloComfort kan u een bestaande trap of helling eenvoudig toegankelijk maken voor alle fietsgebruikers*. Het dalen met de fiets wordt makkelijker gemaakt door de borstelharen die de fiets afremmen en rechtop houden. Bij het stijgen is geen kracht nodig omdat de fiets met een smalle lopende band omhoog wordt gebracht.

*fietskarren met parallele wielen en fietsen met meer dan 2 wielen passen niet op de VeloComfort

Veilig dalen via de borstelgoot

De opwaarts gerichte borstelharen geven een fiets net genoeg weerstand om ervoor te zorgen dat hij rustig naar beneden geleid kan worden. Remmen is amper nodig en de fiets blijft netjes rechtop.

De borstelgoot werkt zowel voor zware als voor lichte fietsen, en ook de breedte van de banden maakt weinig uit.

De borstelgoot is opgebouwd uit duurzaam geanodiseerd aluminium en uiterst slijtvaste industriële borstellatten. De constructie is geschikt voor montage in alle omgevingen, en ze is bestand tegen intensief gebruik en vandalisme.

Makkelijk stijgen met de tandriemband

Stijgen met de VeloComfort gebeurt met een tandriemband. Op de bodem van de 92mm smalle goot is een lopende band aangebracht die begint te draaien wanneer de sensor een fiets detecteert. Het volstaat om je fiets op de band te rijden en de remmen in te knijpen. Je fiets wordt dan zonder moeite naar boven begeleid.

De snelheid en de looptijd worden afgestemd op de situatie en de doelgroep, zodat comfort gegarandeerd is.

De tandriembaan is opgebouwd uit duurzaam geanodiseerd aluminium. De tandriem is van uiterst slijtvast kevlar-versterkt polyurethaan. De motor zit in een RVS behuizing. De hele installatie is geschikt voor elke omgeving inclusief open lucht.

Bewezen in de praktijk

De allereerste VeloComfort werd in 2012 geplaatst. Het systeem werkt sinds toen feilloos en zonder ongeplande onderbreking. Inmiddels werden er al meer dan 10 andere installaties geplaatst, zowel in binnen- als buitenlocaties. De levensduur en de betrouwbaarheid overtreffen de verwachtingen van de beheerders.

Universeel toepasbaar

De installatie kan eenvoudig geplaatst worden in zowel nieuwe projecten als in bestaande situaties. Er zijn geen bijzondere bouwkundige eisen. De goten hebben een smal profiel, zodat de vrije breedte slechts minimaal beïnvloed wordt. De strakke afwerking van het systeem is een esthetische meerwaarde voor elk vastgoedproject.

Omwille van de breedte van een fietsstuur is het aangeraden de goten op ca 35cm hartafstand van de wand te plaatsen. Als daarmee de vrije breedte te beperkt zou worden, dan kunnen we de installatie kantelen om aan beide zijden enkele centimeters te winnen.

Project-ondersteuning

Als u ons een plan van uw project bezorgt dan tekenen we graag de VeloComfort voor u in.

Contact

Zou u graag een prijsindicatie ontvangen, een presentatie meemaken of een demonstratie krijgen?

Contacteer ons voor meer info, een meeting bij u of een bezoek aan een praktijkinstallatie.

Ga naar onze webshop
Contacteer ons